Način pripreme
Umutite belanca na penu, dodajte šećer u porcijama. Stavite naparu i nutite dok ne postanu gusta i sjajna, i dok se šećer potpuno ne integriše.
Umutite jaja za žutu smesu zajedno sa šećerom dok ne pobele. Pažljivo dodajte brašno, vanilu, izrendanu koru od pomorandže. Mešajte spatulom.
U kalup, obložen papirom za pečenje i namazan uljem, stavite belu koru špricem, a nakon tolga i žutu. Oblikujte dve kore.
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
FIL
Ugrejte mleko sa šećerom. Dodajte vanilu.
Umutite žumanca žicom i dodajte skrob, rastvoren sa malo vode. Promešajte.
Kad mlego dođe do tačke da provri, dodajte žumanca sa skrobom i uz neprestano mešanje skuvajte gust fil Ostavite da se potpuno ohladi.
SASTAVLJANJE TORTE
Namažite prvu koru slatkom, odozgo rasporedite fil i pokrijte drugom korom. Rasporedite fil.
Po izboru pospite šećerom u prahu.