Patlidžan pečen u konvektornoj rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
22/05/2018
"Evo vam i jedna veoma ukusna i mnogo zdravija verzija prženog patlidžana - patlidžan u konvektornoj rerni "
Priprema35 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano498
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • brašno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere. Nakon toga se isku na kriške debljine po vašoj želji. Sole se i ostavljaju 30 minuta da otpuste gorak sok.

Operu se dobro i svako parče se natapa sa obe strane u brašno.

Nabrašnjene kriške se ređaju u posudu pokrivenu papirom za pečenje blago namazanim uljem. Posuda treba da je veličine kolike je veličine rešetka konvektorne rerne.

Poređane kriške se blago namažu uljem pomoću četke. Posuda se stavlja na gornju rešetku u konvektornu rernu. Peče se oko 15 minuta na 225 stepeni.

Posuda se izvadi i okreću se kriške patlidžana. Vraćaju se u rernu i peku se još 10 minuta.

Ukus pečenog patlidžana je isti kao i prženog, ali je njegova zdravija verzija - napravljen bez prženja i sa veoma malo masnoće!

Ukusan je kako topao, tako i hladan!

Servira se obavezno sa mlečnim sosom sa belim lukom ili sa pastom od belog luka - stvar ukusa :)

Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar