Pečen bakalar u rerni

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
26/05/2018
"Lako je kada znate kako - neverovatan pečeni bakalar u rerni "
Priprema25 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno37 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 206
  • Pregledi tokom meseca117
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 1 riba (oko 1, 2 kg)
  • maslinovo ulje - 5 kašika + za mazanje posude za pečenje
  • so - po ukus
  • limun - za garniranje
  • Za pesto od peršuna
  • peršun - 10 kašika, iseckan
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • mleveni bademi - 3 - 4 kašike
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite ribu i isecite je na krupne filete. Operite je i osušite. Ako koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno.

2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole. Svako parče namažite sa po kašičicom masnoće. Ako ste odabrali da spremite svež bakalar, blago posolite filete. Kod prethodno soljenog i posle natopljenog nije neophodno.

3. Savite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepni na 12-13 minuta. Važno je da pratite to vreme, da bi bila sočna i krhka riba.

4. Dok se peče iseckajte na sitno peršun i beli luk, pomešajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, soli i mlevenim bademima.

5. Gotove riblje filete namažite pestom i servirajte tople.

Garnirajte s parčencetom limuna i po želji - svežom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar