Način pripreme
Pripremite osnovu za tart tako što keks sameljete sitno, stavite ga u čistu kesu i odozgo prelazite oklagijom. SIpajte u posudu i pomešajte sa svim ostalim sastojcima za koru.
Uzmite kalup za tart, sa ivicama koje se otvaraju, prečnika 24-25 cm (ako nemate takvu, koristite kalup sa dnom koje se skida, ali on je viši nego standardni kalupi za tart, koji su sa niskim ivicama).
Sipajte smesu od keksa i poravnajte, pritiskajte dno čašom ili obrnutom stranom kašike. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
Karamelizujte šećer dok ne dobije tamnozlatnu boju, ako volite slađe možete staviti više nego što je navedeno. Čim karamel dobije tamnu boju, sipajte toplo mleko i mešajte.
Skrob rastvorite u preostalom hladnom mleku i sipajte lagano. Kuvajte dok se ne zgusne, mešajte. Na kraju stavite maslac i sačekajte da se rastopi.
Gotov krem sipajte preko kore i ostavite 1-2 sata da se lepo ohladi i stegne.
Kuvertiru pripremite tako što rastopite čokoladu sa maslacem na pari, i u njih sipajte pavlaku. Čim dobijete homogenu smesu, ravnomerno je sipajte preko karamel krema za čokoladni završetak.
Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na 4-5 sati pre nego što isečete.
Ukrasite po vašoj želji.
Neka vam je slatko!