Aromatičan milibrot u mini pekari

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/05/2018
"Mini pekara - prvi pomoćnik kod pripreme milibrota za Uskrs "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku, prethodno ugrejanom, i ostavite na toplom da nadođe. Umutite jaja zajedno sa šećerom.

Sipajte sveže mleko sa kvascem i jaja sa šećerom u unutrošnjost mini pekare. Dodajte izrendanu koru od limuna i vanilu.

Dodajte prosejano brašno. Mešajte lagano smesu silikonskom spatlulom.

Ukljućite na program mešenje 15 minuta. Ponovite to tri puta, u delovima dodajte rastopljeni maslac dok se ne integriše.

Nakon toga uključite na program za mešenje i nadolaženje.

Za to vreme potopite suvo grožđe i brusnice u rum da omekšaju.

Gotovo testo podelite na dve lopte. Stavite i svaku loptu testa subog grožđa i brusnica.

Jednu loptu vratite u mini pekaru i ukljućite program za pečenje. Kad se testo odozgo zapeče namažite umućenim žumancem i popsite šećerom. Pecite.

Drugu loptu podelite na tri fitilja i ispletite pletenicu. Namažite umućenim žumancem i pospite šećerom.

Oblikujte milibrot i stavite u mali pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite testo da ponovo nadođe i pecite u ugrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotovo. Za vreme pečenja možete pojačati ili smanjiti temperaturu rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar