Način pripreme
1. Iseckajte luk na veoma sitno i zapržite ga u zagrejanom maslinovom ulju. Kada malo omekša, narendajte u njega čenove belog luka. Čim dobiju prijatnu preplanulost stavite mleveno meso sa malo soli i mešajte dok se ne pretvori u mrvice i promeni svoju boju.
2. Sipajte vino i stavite biber. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne ostane na masnoći i tada stavite paradajz pire i ostale začine zajedno sa 50 ml vode. Nakon što provri, smanjite vatru i ostavite da se kuva još oko 15-20 minuta.
3. U široku vatrostalnu posudu rasporedite ravnomerno kukuruzni tortilja čips. (Ako ga nađete na pijaci, može da bude spremljen u domaćim uslovima mešajući 150 g kukuruznog brašna sa 150 ml vode i malo soli, testo se razvija veoma fino i seku se trouglići, koji se peku na 180 stepeni dok ne dobiju blago zlatastu preplanulost).
4. Preko čipsa poređajte krugove halapenja ili druge ljute paprike i rasporedite ravnomerno sos sa mlevenim mesom.
5. Narendajte sir čedar i zapecite kratko u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se ne istopi sir.
6. Ukrasite sa još krugova halapenja. Ako vam se ne sviđa toliko pikantno možete da ukrasite sa iseckanim peršunom.
7. Kod kuće konzumiramo jelo rukama, uzimajući hrskavi čips, pokriven ukusnim pikantnim sosom.