Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Prolećni kaneloni sa sosom od sira

Prolećni kaneloni sa sosom od sira

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Prolećni kaneloni sa sosom od sira
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Kako dočekuju proleće u Italiji - obavezno sa ovim svežim kanelonima sa spanaćem i sosom od sira"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 250 g
  • sitan sir - 700 g, od kačkavalja
  • pavlaka - 100 g, kisela
  • spanać - 1 vezica
  • zelje - 5 - 6 struka
  • mirođija - 5 strukova
  • peršun
  • so
  • biber
  • sveže mleko - 800 ml
  • brašno - 1 i 1/2 kašike
  • maslac - 60 g
  • ementaler - 50 g
  • plavi sir - 50 g
  • gauda - 50 g
  • parmezan - 50 g
  • kačkavlaj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać i zelje se blanširaju u posoljenoj vodi. Ocedite ih i isecite. U posudi pomešajte sitan sir sa pavlakom, solju i biberom po ukusu. Dodajte spanać, zelje, mirođiju i peršun.

Ovom smesom napunite kanelone i poređajte ih u posudu za pečenje.

Pripremite sos tako što istopite maslac i dodate brašno. Nalijte toplo mleko i mešajte energično dok se ne zgusne.

Dodajte sireve isečene na sitno i mešajte, dok se ne istope. Pospite biberom i solju (ako je neophodno).

Prelijte kanelone sosom i pospite polovinom narendanog kačkavalja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite jelo preostalom količinom kačkavalja. Vratite na još 5 minuta samo da se istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: