Sirće od dženarika
Оцет от джанки
bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaće Sirće»Sirće od dženarika

Sirće od dženarika

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Početnik
149721715
Sirće od dženarika1 / 2
01/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Vidite kako samo da napravite ekološki čisto i veoma aroamtično sirće koje ćete koristiti tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • dženarike - 5 - 10 kg, kisele
* merne jedinice

Način pripreme

Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.

Ako je neophodno uzima se po jedna do dve kašike od njih, skuvaju se dobro i procede. Voda se naliva u flaše koje se drže na hladnom da ne fermentišu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: