Način pripreme
Oljuštite paradajz, šargarepu i luk. Isecite na parčiće i stavite u blender dok se ne samelju u finu kašu.
Zagrejte maslinovo ulje i zapržite samleveno povrće sa belim vinom, solju i origanom po ukusu, dok se sos ne redukuje i ne zamiriše prijatno (oko 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri). Po želji možete da dodate i jedan do dva narendana čena belog luka.
Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju i ocedite od vode. Dobro je da ostanu al dente.
Pomešajte testeninu sa sosom od paradajza i prebacite u posudu za pečenje. Odozgo pospite ementalerom ili kačkavaljem - što više, to je ukusnije.
Poređajte parčiće mocarele preko svega ostalog i zapecite dok se sirevi ne istope u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ukrasite listovima svežeg bosiljka i servirjte toplo jelo.
Prijatno!