Letnji paprikaš sa žutim pasuljem

04/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Niste čuli za paprikaš sa rajkin pasuljem - znači mnogo ste propustili "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žuti pasulj - 1 paket, zamrznut ili iz tegle, Rajkin
  • krompir - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 glavica, svež (mlečan)
  • paradajz sok - 250 ml
  • debrecine - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na krupne kocke.

Luk isecite na sitno i izdinstajte u ulju, sipajte alevu papriku, krompir i vodu, koliko da prekrije.

Nakon što malo budu vrili sipajte paradajz sok i beli luk.

Probajte i ako je krompir skoro skuvan, dodajte pasulj i začine. Isecite debrecine na male parčiće i sipajte u paprikaš.

Nakon što bude vrilo pet minuta isključite ringlu i pospite peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar