Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Svinjsko vreteno u foliji

Svinjsko vreteno u foliji

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjsko vreteno u foliji
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Prefinjeno i ukusno - i najhirovitiji gosti neće propustiti da uživaju u ovom ukusnom svinjskom vretenu"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g, bez kostiju
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • peršun - 2 supene kašike, isečen
  • pečurke - 300 g
  • šunka - 100 g, isečena na listiće
  • topljeni sir - 200 g
  • maslac - 20 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Istanjite meso i oblikujte list koji se može uviti u rolat. Stavite meso na veliki list folije, začinite solju, biberom i pospite suvom majčinom dušicom.

Umutite aja. Sitno isecite mladi luk i peršun. Dodajte ih u jaja.

Ipržite tanak omlet i stavite ga na parče mesa. Odozgo poređajte tanke komade šunke i deo topljenog sira.

Očistite pečurke i sitno ih isecite.Dinstajte ih u maslacu i začinite solju i biberom.

Stavite polovinu preko mesa. Uvijte u stegnat rolat. Lepo uvijte u foliju. Stavite rolat u pleh sa malo vode i pecite na 170 steoeni oko 80 minuta. Nakon 70 minuta, odvijte rolat, pazite da ne isteče sos iz folije i pecite dok ne i dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Od ostalih pečuraka napravite sos, u pečurke u tiganju dodajte preostali topljeni sir, i rastopite, dodajte malo vode da se razredi.

Pasirajte da bude gladak ili ako volite ostavite krupnije komade pečuraka.

Rolat isecite na kriške i servirajte sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: