Zdrav hleb sa sremušem u mini pekari

08/06/2018
"Zdrava ishrana je misija koju smo primili k srcu - zato vam predlažemo i ovaj proveren recept za zdrav hleb sa sremušem "
Priprema5 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno225 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (veličin M)
  • sitan sir - 150 g, od kačkavalja
  • brašno od spelte - 2 šolje
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
  • laneno brašno - 2 supene kašike
  • ovsene mekinje - 2 supene kašike
  • suvi kvasac - 3 g za hleb
  • pačija mast - 2 supene kašike (kravlji maslac, maslinovo ulje)
  • mlaka voda - 50 ml
  • so - 1 supena kašika
  • sremuš - 4 - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate sremuš (divlji beli luk) najlakše je da ga dodate u salatu da napravite pesto ili umak.

Možete koristiti da napravite lek. Međutim, ja sam želea da pripremim nešto što nikad nisam pravila i došla sam na fantastičnu ideju za ovaj hleb, koji malo miriše na beli luk.

U mini pekaru stavite prvo tečne sastojke - jaja, mlaku vodu, pačiju mast i sitan sir. Dodajte iseckane strukove sremuša, so, brašno od spelte, kokosovo, laneno brašno i ovsene mekinje. Na vrh stavite suvi kvasac.

Iz menija izaberite program za hleb bez glutena i prepečenu koricu.

Hleb je mekan, aromatičan i ukusan.

Bon apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti