Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolatići»Svinjsko vreteno sa pečurkama i kiselim krastavčićima

Svinjsko vreteno sa pečurkama i kiselim krastavčićima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjsko vreteno sa pečurkama i kiselim krastavčićima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sofisticiran predlog sa kojim možete da iznenadite prijatno i najzahtevnije goste"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1500 g (file ili plećka)
  • pečurke - 1 tegla
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • univerzalni začin - 1 kašika, pikantan
  • biber
  • aleva paprika
  • soja sos - 3 kašike
  • prezle
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku ili file isecite na tanke velike delove koje blago istucate, meso ne treba da bude debelo.

Pospite pikantnim i soja sosom, utrljajte i ostavite sa strane. Isecite krastavčiće na tanke lente, pečurke na ivice, a luk na sitno.

Zapržite luk i pečurke zajedno sa krastavčićima i poređajte ih po sredini mesa. Počnite da uvijate u stegnuto vreteno gurajući krajeve na unutra.

Koncem stegnite vreteno stavite ga u posudu, prelijte ga soja sosom, sa malo aleve paprike i ulja.

Možete da ga pospete sa malo prezli.

Sipajte jednu šolju vode i stavite da se peče u umerenoj rerni. Servirajte isečen sa paradajzom ili drugim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: