Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa pivom i pečurkama u rerni

Pileće džigerice sa pivom i pečurkama u rerni

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Pileće džigerice sa pivom i pečurkama u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Nije vam potreban povod da pozovete prijatelje na ručak, treba vam samo jedna posuda pilećih džigerica sa pivom i pečurkama u rerni i... pivo"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 - 400 g
  • pivo - 200 ml
  • marinirane pečurke - 200 g
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za pečenje direktno u rerni se zagreva ulje.

Očišćene, oprane i oceđene džigerice se uvaljaju u brašno. Zapeku se sa obe strane po 4-5 minuta u zagrejanom ulju.

Dodaju se i pečurke, preže se 3-4 minuta i prelivaju se pivom.

Začinjavaju sa po ukusu solju i biberom i stavlja se lovorov list.

Posuda se pokriva folijom i džigerice se peku u umerenoj rerni oko 30 minuta.

Sklanja se folija i zapeku se 10-15 minuta.

Serviraju se sa krompir salatom ili krompir pireom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: