Frikase na grčki način

14/06/2018
"Tobože obično pile frikase, ali ovako na grčki način nam se mnogo dopada, probajte i vi "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano525
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na komade.

U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckan mladi luk i pileće meso. Propržite dok ne promeni boju i dodajte vino, so, biber po ukusu i vodu koliko da pokrije meso.

Poklopite i ostavite da se kuva dok ne omekša, na tihoj vatri.

Pre nego što meso bude gotovo u dodajte zelenu salatu, krupnije isečenu.

Da biste pripremili zapršku umutite jaja sa sokom od limuna, dodajte kiselo mleko i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

U nju dodajte bujon iz piletine u delovima, dok se temperatura u obe posude ne izjednači.

Sipajte zapršku u šerpu i mešajte, servirajte u dubokom tanjiru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar