bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka

Sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka
Fotografije: Galya Vasileva
1 / 2
16/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
"Zdravlje i ukusno uživanje iz prirode - da li ste već napravili ovaj sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cvetove od bagrema stavljamo u posudu i prelivamo ih sa 2 litra vode. Dodajemo dva kilograma šećera, limuntus i matičnjak. Tako odstoji 24 sata, mešajući dok se šećer ne rastopi.

Jagode isečemo na parčiće. Stavljamo u šerpu i dodajemo litar vode i 300 grama šećera. Stavljamo na umerenu vatru, dok se ne rastopi šećer i nakon toga vri 10 minuta.

Procedimo dva soka kroz gazu i pomešamo.

Nalivamo ohlađenu tečnost u staklene boce i čuvamo na tamnom i hladnom mestu.

Konzumiramo razređeno s vodom i ohlađeno sa ledom. Može da se doda kriška limuna.

Tokom zimskih meseci sirup je pogodan kao imunostimulans kod gripa i prehlada.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: