Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od jagoda sa vinskom kiselinom

Sirup od jagoda sa vinskom kiselinom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Sirup od jagoda sa vinskom kiselinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
"Svaki gutljaj ovog sirupa od jagoda donosi svežinu i veoma letnje raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • jagode - 3 kg
  • vinska kiselina - 60 g
  • voda - 2 l
  • šećer - 1 i 1/2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode očistite od peteljki i po potrebi operite i osušite. Isecite ih i pomešajte sa vinskom kiselinom i vodom u velikoj posudi.

Neka tako stoje 35 sati. Za to vreme redovno mešajte smesu. Zatim procedite smesu kroz gazu.

Na svaki litar soka od jagode dodajte 1, 5 kg šećera. Šećer i sok kuvajte 45 minuta, a zatim ostavite sirup da odstoji 24 sata. Pre nego što ga sipate u boce, uklonite penu koja se formira na vrhu.

Boce držite na hladnom u frižideru ili sterilišite boce da bi duže sačuvali sirup.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: