Način pripreme
Operite krompir pod tekućom vodom grubim delom sunđera za pranje sudova. Postavite ih u šerpu sa blago posoljenom hladnom vodom i kuvajte deset minuta dok ne bude polu gotovo.
Isecite ohlađeni krompir na kocke i stavite u posudu za pečenje sa malo ulja, dodajte začin od povrća i promešajte pažljivo, propržite oko 3 minuta. Podelite krompir na dva jednaka dela, tako što prebacite polovinu u tanjir, a ostatak rasporedite ravnomerno po dnu posude za pečenje.
Odvojeno u tiganj s poklopcem stavite isečeno meso na male kocke i nalijte uni sos, kuvajte dok meso ne bude gotovo, dinstajući ga pod poklopcem.
Ravnomerno rasporedite meso preko krompira u posudi, odozgo pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte drugom polovinom krompira.
U tiganju istopite maslac i dodajte brašno, pržite dok se ne dobije blaga braonkasta boja. Dodajte mleko u tankom mlazu i pavlaku uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Posolite i pospite biberom po ukusu, prelijte jelo sosom i pospite ravnomerno prezlama.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 30 minuta, nakon toga izvadite posudu, pospite ostatkom kačkavalja i vratite posudu u rernu i ostavite u njoj dok se ne istopi.