Jagnjeća rebra na roštilju

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/06/2018
"Prilog možete odabrati sami, ali jagnjeća rebra obavezno morate pripremiti po ovom receptu - najbolji je "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano568
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite jagnjetinu na posebna rebra. Ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi dok pripremate roštilj. Ovde je trenutak da začinite meso balansiranim miksom od nekoliko začina po ukusu. I bez njih je meso idealno, dovoljno aromatično i ukusno.

Kad roštilj bude sa užarenim ćumurom, ali ne previše jakim, stavite rešetku na sredinu ili jedan stepen ispod sredine. Namažite rešetku i kada se dobro ugreje poređajte rebra.

Pecite dok ne vidite da tamo gde se nalazi kost izlazi krv. Onda je trenutak da okrenete i pecite još 3-4 minuta, u zavisnosti od debljine rebara, i u zavisnosti od toga koliko želite da bude pečeno.

Imajte u vidu da mnogo prepečena jagnjetina bude mnogo suva. Kad izvadite rebra tek onda ih posolite, nikad pre toga!

Konzumirajte tople u društvu sosa od belog luka ajoli i toplog hleba. Omiljena kombinacija!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar