Voćna torta sa krem sirom i jagodama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69603
21/06/2018
"Ima nešto neodoljivo u voćnim tortama, u aromi i njihovoj nežnoj teksturi "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 250 g
  • ulje - 150 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - komad
  • liker od jaja - 50 ml
  • soda - 2 šolje
  • Za krem
  • krem sir - 200 g
  • tečna pavlaka - 300 g, poslastičarska
  • šećer - 6 kašika
  • Za preliv
  • kompot od breskvi - 1 tegla
  • Za ukras
  • jagode - 200 g, sveže
  • grožđe - 100 g, belo i crno
  • borovnice - 100 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, liker od jaja i šećer se mute dok se ne zgusnu, dodaje se ulje i prosejano brašno, pomešano sa sodom i vanilom. Dobijena smesa se podeli na dva jednaka dela.

Svaki deo se sipa u okruglu posudu za pečenje prečnika 30 cm, na čije dno je stavljen papir za pečenje. Kore se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni oko 15-20 minuta.

Vade se i ostavljaju da se ohlade na rešetki. Za pripremu krema tečni sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

U krem sir se dodaje šećer i pomoću miksera se muti dok se ne dobije ujednačena smesa, dodaje se pavlaka i meša se dok se ne zgusne.

Dobijenim kremom se mažu kore i lepe se tako što se svaka prelije sokom iz kompota. Preostali deo krema se rasporedi sa strane i preko torte.

Torta se dekoriše opranim i osušenim voćem. Ostavlja se u frižideru da se stegne nekoliko sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar