Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Turski đevreci sa susamom

Turski đevreci sa susamom

Turski đevreci sa susamom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
11
"Nemojte mnogo misliti kako se prave - pogledate recept za najukusnije turske đevreke sa susamom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 1.5 šolja (blago zagrejano)
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • brašno - 5.5 šolje (pažljivo dodati)
  • so
  • za preko
  • voda - 1/2 šoljice
  • pekmez - 1/2 šoljice (može i da se zameni medom)
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite meko testo, koje ne treba da se lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Ostavite da naraste, dok to ne bude duplo.

Izvadite i podelite na jednake loptice (kod meje je to bilo 24). Od svake lopte napravite fitilj. Rasporedite po dva.

Uvijte svaka dva fitilja međusobno i napravite đevrek. Umočite u smesu od vode i pekmeza, a onda i u susam.

Poređajte ih u teavu obloženu papirom za pečenje, pa ostavite da naraste oko pola sata. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: