Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjići sa pečenim paradajzom i lukom

Svinjski ražnjići sa pečenim paradajzom i lukom

Super MamASuper MamA
Šegrt
271282
Svinjski ražnjići sa pečenim paradajzom i lukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"I kada sedneš da popričaš sa prijateljina, da pričaš i jedeš sočne svinjske ražnjiće sa pečenim paradajzom i lukom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g (od buta)
  • zelena paprika - 1 - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - za posipanje
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kockice zajedno sa zelenom paprikom i 1 glavicom luka, sečemo ih na krupnije komade za ražnjić.

Sastojke nanižemo na ražnjić, smenjujemo meso, povrće, meso, povrće.

Stavimo u pleh.

Nakon toga sečemo paradajz na krugove i drugu glavicu luka takođe. Sitno isečemo peršun.

Ređamo paradajz, odozgo ređamo kriške luka i posipamo peršunom.

Nakon toga sve sastojke u plehu prelivamo uljem i posipamo solju i biberom.

Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pokrivamo pleh folijom i pečemo oko 30 minuta, nakon toga bez folije još 10 minuta.

Prijatno svima :))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: