Način pripreme
FIle se iseče na parčiće, posipa se sokom od limuna i začinima i ostavlja se 15-20 minuta da se začini.
Unapred se veoma dobro zagreva teflonski ili gril tiganj, ali ne dodajemo nikakvu masnoću i u njega stavljamo ribu kožom na dole, dok ne pusti sopstvenu masnoću i dok se ne zapeče i nakon nekoliko minuta okrećemo i sa druge strane.
Krompir temeljno operemo četkom, ne ljuštimo ga, stavljamo svaki krompir u parče folije, zasečemo krompir u obliku krsta i u svaki posipamo samlevenom morsku solju, biberom, kuminom, mrvljenu majčinom dušicom i čubrom.
Na kraju prelivamo maslinovim uljem ili maslacem i uvijamo krompir u foliju u paketić.
Isto radimo i sa glavicama belog luka - sklanjamo samo spoljnje ljuske, stavljamo u aluminijumsku foliju svaku glavicu, posipamo solju, začinima i maslinovim uljem i presavijamo foliju u paketić.
Stavljamo paketiće u posudu za pečenje i pečemo u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.
Serviramo filete losos pastrmke sa garnirungom od pečenog krompira i belog luka, ukrašavamo kriškama limuna i strukom peršuna.
Prijatno!