Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Kroasani»Domaći kroasani sa mnogo listova

Domaći kroasani sa mnogo listova

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Domaći kroasani sa mnogo listova
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 8
28/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
"U kuhinji miriše ljubav, u kuhinji mirišu kroasani sa mnogo listova"

Potrebni sastojci

  • voda - 80 - 100 ml, ledena
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 250 g
  • maslac - 250 g, hladan
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu, dodajte so i vodu. Zamesite glatko i elastično testo.

Testo razvucite na pravougaonik i stavite maslac u sredinu, savijte kao koverat, malo pritisnite oklagijom.

Stavite u zamrzivač na pet minuta. Izvadite i okrenite na 90 stepeni, razvijte i ponovo savijte, stavite ponovo na 5 minuta u zamrzivač. Tako uradite još 5-6 puta.

Pre korišćenja ohladite 30 minuta.

Nakon toga razvijite u pravougaonik, posle u trouglove i uvijte krosane.

Možete stavite nadev po izboru, sladak ili slan.

Čuvajte u frižideru do 3 dana u streč foliji ili zamrznuto mesec dana.

Odmrznite u frižideru jednu noć, posle toga koristite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: