Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Predjelo od punjenih mandarina sa škampima i lososom

Predjelo od punjenih mandarina sa škampima i lososom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k87817k
Predjelo od punjenih mandarina sa škampima i lososom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Kreativno iznenađenje za vaše goste, koji su navikli da dobijaju samo najbolje"

Potrebni sastojci

  • mandarine - 4 komada
  • škampi - 12 komada, oljušteni i skuvani
  • losos - 150 g, svež
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • mirođija - po ukusu, suva
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odsecite gornji deo mandarina za poklopac - toliko, da vam bude lakše da im izvadite unutrašnjojst. Izvadite unutrašnjost pomoću kašike ili noža, pazeći da ne oštetite ili izbušite koru. U principu zavisi od vrste, ali to može da se radi i prstima.

2. U posudu isecite na parčiće dve mandarine (po želji može i više, ali ja na primer ne volim da preovladavaju. Sok od druge dve iscedite i sa polovinom kratko marinirajte lososa.

3. Zagrejte dve kašike maaslinovog ulja u tiganju na jakoj vatri, pospite malo soli na dno i zapecite losos sa svih strana po minut, ako je file deblji, malo duže. Izvadite i pospite sa sokom od limuna. Ostavite da se ohladi.

4. Iskidajte ili isecite losos u nasečene mandarine, stavite i škampe, ostatak soka od limuna i mandarine i preostale dve kašike maslinovog ulja. Začinite solju i suvom mirođijom po ukusu i sve dobro promešajte. Ostavite 30 minuta da se spoje svi ukusi.

5. Svaku od ispražnjenih manadarina napunite smesom.

6. Servirajte poklopljene poklopcima ili blago ukrivljenim u stranu, za dobar izgled i iznenadite goste ili svoju porodicu.

Savet: Možete da korisitite losos umesto dimljen, isečen na parčiće. Bilo bi lepo, ali se ukus tako mnogo menja i bio bi jači i intenzivan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: