Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Italijasnki poslastičarski mereng

Italijasnki poslastičarski mereng

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Italijasnki poslastičarski mereng
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Vidite kako da napravite italijanski mereng kao pravi italijanski majstor- poslastičar"

Potrebni sastojci

  • belanca - 55 g, sobna temperatura
  • šećer - 150 g, kristal
  • voda - 38 ml
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Radi se samo mikserom.

U posudu miksera se sipaju belanca. Ostavljaju se blizu ringle.

U šerpu se sipa voda i dodaje se šećer, stavlja se na umerenu ringlu. Meša se dok se šećer ne rastopi.

Čim počne da vri, meri se temperatura kuvarskim termometrom. Kad temperatura bude 112 stepeni, počinje se mućenje belanca, dok ne postanu lepa bela pena.

Kad termometar pokaže 118 stepeni, tečnost se odmah sklanja s vatre i u tankom mlazu počinje da se dodaje u belanca uz neprestano mučenje na visokoj brzini. Tečnost ne treba da pada na žice od miksera, isto tako da ne curi niz zidove posude.

Dodaje se ekstrakt vanile i ponovo se muti jedan minut. Gotova belanca su mnogo čvrsta, teška i veoma sjajne boje.

Pogodno je za dekoraciju, nadeve i pri dužem kuvanju se ne raspada toliko lako, kao obično umućena belanca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: