Pečeni luk u foliji

29/06/2018
"Sveže, atraktivno i veoma ukusno "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano526
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 4 glavice
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • origano - 4 prstohvata
  • beli luk u prahu - 4 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • ruzmarin - nekoliko listova
* merne jedinice

Način pripreme

Glavice luka oljuštie od spoljašnjih ljuspi, unutrašnje ostavite. Operite hladnom vodom i svaku glavicu stavite na list aluminijumske folije.

Svaku glavicu isecite na 4 dela, nemojte ići do kraja. Nakon toga napravite još nekolikko proreza.

Svaku glavicu luka prelijte supenim kašikom maslinovog ulja i pospite solju, biberom, belim lukom u prahu ili ljuspicama i prstohvatom origana.

U svaku glavicu stavite i nekoliko listića origana.

Alimunijumsku foliju savijte u paketić i tako upakovan luk stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

Servirajte kao prilog glavnom jelu sa mesom ili ribom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar