Makedonska pljeskavica

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Makedonska pljeskavica
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Makedonska pljeskavica je najveća pljeskavica na svetu po mišljenju makedonaca, a mi smatramo da je ukusna"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g mešano /svinjsko i teleće/
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • nadev
  • jaja - 2 tvrdo kuvana
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mlevenom mesu pomešajte sitno iseckan luk i beli luk.

Dodajte senf i biber, možete dodati i 1 kašičicu čilija, zavici od vašeg ukusa.

Smesu lepo promešajte i kad odstoji bar dva sata u frižideru gotova je za prženje.

Uzmite jednu loptu oko 200 g i podelite je na dva dela.

Spljeskajte loptu tanko i ako je moguće u okrugao oblik.

Namažite sa 1 kašičicom od pavlake jednu polovinu, pospite rendanim jajetom i nakon toga toliko rendanog kačkavalja.

Stavite pažljivo širokom lopaticom drugu polovinu i poravnajte rukama dva dela mlevenog mesa.

Pažljivo lopaticom uzmite gotovu pljeskavicu i pržite u više masti sa obe strane.

Ovakvu pljeskavicu pravite i od ostalog mlevenog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: