Jedinstveni rolat Stefani u kalupu za kuglof

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
22/09/2017
"Ko razume, rolat Stefani u kalupu za kuglof sprema - lako i zagarantovano ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano526
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo da se kuvaju tri jaja i šargarepa.

Za to vreme uzimamo veliku posudu i stvljamo mleveno meso, dodajemo mu 2 jaja, mladi i stari luk sečemo na veoma sitno, peršun je takođe isečen na sitno, čubar, kumin, 2 kašike prezli, so, biber i sodu.

Zamesimo dobro mleveno meso i ostavimo ga da odstoji bar 30 minuta u frižideru.

Nakon što se skuvaju jaja, isečemo ih na 4 dela, šargarepu na 6, ako je veća, takođe i kisele krastavčiće i njih na 4 parčeta.

Namažemo kalup za kuglof uljem i pospemo 1 kašikom prezli.

Uzimamo polovinu mlevenog mesa i rasporedimo ga po dnu kalupa. Nakon toga uzimamo kisele krastavčiće i ređamo ih u kalup u krug i preko njih na isti način dodajemo jaja i šargarepu.

Stavljamo i drugi deo mlevenog mesa, dok blago pritiskamo sa strane, da se dobro zalepi.

Odozgo posipamo sa 1 kašikom prezli svuda.

Stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta ili dok ne bude gotovo.

Kada je gotovo okrećete ga i servirate s garnirungom po vašoj želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar