Način pripreme
Prvo stavljamo da se kuvaju tri jaja i šargarepa.
Za to vreme uzimamo veliku posudu i stvljamo mleveno meso, dodajemo mu 2 jaja, mladi i stari luk sečemo na veoma sitno, peršun je takođe isečen na sitno, čubar, kumin, 2 kašike prezli, so, biber i sodu.
Zamesimo dobro mleveno meso i ostavimo ga da odstoji bar 30 minuta u frižideru.
Nakon što se skuvaju jaja, isečemo ih na 4 dela, šargarepu na 6, ako je veća, takođe i kisele krastavčiće i njih na 4 parčeta.
Namažemo kalup za kuglof uljem i pospemo 1 kašikom prezli.
Uzimamo polovinu mlevenog mesa i rasporedimo ga po dnu kalupa. Nakon toga uzimamo kisele krastavčiće i ređamo ih u kalup u krug i preko njih na isti način dodajemo jaja i šargarepu.
Stavljamo i drugi deo mlevenog mesa, dok blago pritiskamo sa strane, da se dobro zalepi.
Odozgo posipamo sa 1 kašikom prezli svuda.
Stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta ili dok ne bude gotovo.
Kada je gotovo okrećete ga i servirate s garnirungom po vašoj želji.