Pirinač sa jajima i povrćem na kineski način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
01/07/2018
"Tako je lako, da slobodno možete otvoriti kineski restoran kod kuće "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano979
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 200 g
  • bujon od povrća - 400 ml
  • grašak - 60 g, zamrznut
  • kukuruz - 60 g, iz konzerve
  • šargarepa - 1 komad
  • svež luk - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • ljute paprike - 1 crvena
  • soja sos - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 200 ml, za prženje
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač dugog zrna u vodi ili u bujonu.

Kada bdue gotov, promešajte, da se ne bi lepio.

Šargarepu, ljutu papriku i beli luk sitno iseckajte. Malo ih propržite.

Zagrejte malo ulja i ispržite jaja, mešajući, da se radzvoje na komadiće. Dodajte kukuruz i grašak.

Dodajte skuvani pirinač, soja sos, ljutu papriku i alevu papriku. Posolite po želji i pržite nekoliko minuta.

Servirajte sa soja sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar