Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi pirinač»Pirinač sa jajima i povrćem na kineski način

Pirinač sa jajima i povrćem na kineski način

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Pirinač sa jajima i povrćem na kineski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Tako je lako, da slobodno možete otvoriti kineski restoran kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 200 g
  • bujon od povrća - 400 ml
  • grašak - 60 g, zamrznut
  • kukuruz - 60 g, iz konzerve
  • šargarepa - 1 komad
  • svež luk - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • ljute paprike - 1 crvena
  • soja sos - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 200 ml, za prženje
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač dugog zrna u vodi ili u bujonu.

Kada bdue gotov, promešajte, da se ne bi lepio.

Šargarepu, ljutu papriku i beli luk sitno iseckajte. Malo ih propržite.

Zagrejte malo ulja i ispržite jaja, mešajući, da se radzvoje na komadiće. Dodajte kukuruz i grašak.

Dodajte skuvani pirinač, soja sos, ljutu papriku i alevu papriku. Posolite po želji i pržite nekoliko minuta.

Servirajte sa soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: