Piletina sa pirinčem iz rerne

02/07/2018
"Kada se pitate da li piletina da bude pripremljena sa pirinčem ili graškom - spojite ih u ovu ukusnu varijantu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 682
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pirinač - 200 g
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • vegeta - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isečemo na dva dela i stavljamo u šerpu sa 3 šolje vode da vru 10 minuta. Izvadimo ih operemo vodom.

Nakon toga na dasci ih namažemo solju, alevom paprikom i kurkumom - samo odozgo. Stavljamo ih u pleh i prelivamo sa malo ulja. Pečemo ih 15 minuta.

Za to vreme u tiganju pržimo isečen luk i kad postane providan dodajemo pirinač. Nakon 1-2 minuta sipamo i grašak.

Sipamo bujon iz piletine, 1 šolju, promešamo i dodajemo biber, paradajz pire, so i vegetu. Nakon toga sipamo i ostali bujon.

U pileće meso sipamo smesu od pirinča, pazimo da nema pirinča na mesu - inače će zagoreti.

Ukključujemo na 180 stepeni i čim jelo provri isključujemo rernu. Jelo serviramo nakon 10-15 minuta, posuto peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar