Bonapeti.rs»Saveti»Skirela - šta je to?

Skirela - šta je to?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Skirela - šta je to?
Fotografije: Sevdalina Irikova

Skirela je mladi sir, tipičan za islandsku kuhinju. Ovaj mladi i nemasni sir, meke teksture i kiselog ukusa, napravljen je od kravljeg mleka složenim procesom.

Skirela je sir sa veoma drevnom tradicijom, koji su u davna vremena konzumirali vikinzi i galsko stanovništvo iz cele Skandinavije. Danas se može naći u supermarketima u okruglom pakovanju /u salamuri/ ili u čašama sličnim kao za kiselo mleko. Skirela, pak, sa svoje strane, ima brojne prednosti. Na izvestan način se koristi u kuhinji, pri pravljenju pica, kuvanih jela i dr.

Skirela je hranljiva namirnica bogata korisnim materijama. Pre svega, odličan je izvor živih mlečnih enzima, koji obezbeđuju pravilno funkcionisanje crevne bakterijske flore i održavaju visoku imunološku zaštitu. Takođe sadrži vitamine (posebno one grupe B) i mineralne soli (uključujući kalcijum).

Iako ima mnogo zajedničkih karakteristika sa grčkim jogurtom, ovaj sir ima mnogo veći sadržaj proteina dok sadrži manje masti i šećera.

Nutritivne vrednosti skirela na 100 grama proizvoda

Kalorije - 119;

Ugljeni hidrati - 1,5 grama;

Proteini - 22,5 grama;

Masti - 2,6 grama;

Preporučuje se osobama koje drže dijetu i treba da se konzumira u roku od jednog dana nakon otvaranja pakovanja.

Ukusno je, zaista morate probati ovaj sir!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni