Organski uzgoj i uzgoj u slobodnom uzgoju su izrazi koji karakterišu Duc piletinu. Ova piletina ima ovakav naziv zbog sertifikata koji se za nju izdaje i karakteristična je za Francusku. Znamo da je ovakvim pilićima potrebno više hrane i vode da bi njihovo meso bilo zdravo.
Ptice se moraju držati bez antibiotika, hrane se 100% organskom hranom i imaju pristup otvorenom prostoru. Dobijanje sertifikata košta farmere, a organska hrana koju pilići jedu košta više, pa planirajte da platite više za ovu vrstu piletine.
Duc piletina ima kožu i meso žute, skoro narandžaste boje. To je zbog činjenice da su ptice posebne rase i da se hrane sa 50% kukuruza.
Organsku piletinu Duc kvaliteta je teško pronaći, ali kada ga vidite u prodavnicama, sigurnu ćete se pitati da li je vredno te cene po kojoj se prodaje?
Meso ovih pilića ne sadrži antibiotike. Upotreba antibiotika prilikom uzgoja piletine izaziva mnoge probleme. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, upotreba antibiotika kod životinja doprinosi riziku od razvoja superbakterija koje mogu izazvati bolest kod ljudi koji jedu njihovo meso.
Potražite etiketu na kojoj piše „bez antibiotika“ ili pilići imaju etiketu za organske proizvode Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA).
Konzumiranje organske piletine je bolje za vaše zdravlje.
Konzumacija Duc piletine sigurno će doprineti vašem boljem zdravlju. Nedavna studija u Francuskoj od 68.000 ljudi koji redovno jedu organsku hranu pokazuje da je kod ovih ljudi 25% manja verovatnoća da će razviti određene vrste raka.
Dakle, samo kada jedemo organske proizvode možemo biti bar malo mirniji i sigurniji da ćemo se zaštititi od niza bolesti.
A ako već imate sočnu Duc piletinu, trebaće vam ideje kako da je pripremite:
- pileći paprikaš;
- pečeno pile;
- punjeno pile.
Komentari