Bonapeti.rs»Saveti»Pileći mali batak

Pileći mali batak

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
271225
Pileći mali batak
Fotografije: Albena Asenova

Pileći mali batak je gornji deo ptičjeg krila. Ovo je obično područje između lakta i ramenog zgloba krila. Drugim rečima, pileći mali batak je krilo životinje.

Postoje razne vrste recepata za pileće male batake i njihovu pripremu, jer su to proizvodi visoke nutritivne vrednosti i izuzetnih kulinarskih kvaliteta.

Evo kako možete da pripremite pileće male batake kod kuće:

Pileći mali bataci na roštilju

Ovo je izuzetno zdrava i istovremeno ukusna opcija za pripremu pilećih malih bataka. Da biste to uradili, prvo morate marinirati pileće male batake sa začinima kao što su kari, biber, soja sos, kečap, so i drugim začinima. Zatim ih pecite na roštilju i zatvorite aluminijumskom folijom. Možete ih poslužiti sa ukrasom od salate ili krompira.

Pileći mali bataci u rerni

Jedna od najčešćih metoda pripreme pilećih malih bataka. Ponovo ih marinirajte začinima po ukusu i stavite u tepsiju. Ako želite, možete dodati pivo da biste dobili više sočnosti. Ova verzija pripreme dobro ide uz prilog od aromatičnog krompira.

Pileći mali bataci na tiganju

Prženi pileći mali bataci su odličan recept koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Da biste to uradili, pospite batake biberom i solju. Pripremite poh masu od jaja, brašna, malo soli i piva, mešajući do guste smese. Zatim umočite pileće male batake u gotovu smesu za pohovanje i propržite ih u tiganju. Možete ukrasiti krompirom ili salatom.

Pogledajte još ukusnih predloga za:

- pohovana pileća krilca;

- ukusni pileći mali bataci;

- celo pečeno pile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji