Pileći mali batak je gornji deo ptičjeg krila. Ovo je obično područje između lakta i ramenog zgloba krila. Drugim rečima, pileći mali batak je krilo životinje.
Postoje razne vrste recepata za pileće male batake i njihovu pripremu, jer su to proizvodi visoke nutritivne vrednosti i izuzetnih kulinarskih kvaliteta.
Evo kako možete da pripremite pileće male batake kod kuće:
Pileći mali bataci na roštilju
Ovo je izuzetno zdrava i istovremeno ukusna opcija za pripremu pilećih malih bataka. Da biste to uradili, prvo morate marinirati pileće male batake sa začinima kao što su kari, biber, soja sos, kečap, so i drugim začinima. Zatim ih pecite na roštilju i zatvorite aluminijumskom folijom. Možete ih poslužiti sa ukrasom od salate ili krompira.
Pileći mali bataci u rerni
Jedna od najčešćih metoda pripreme pilećih malih bataka. Ponovo ih marinirajte začinima po ukusu i stavite u tepsiju. Ako želite, možete dodati pivo da biste dobili više sočnosti. Ova verzija pripreme dobro ide uz prilog od aromatičnog krompira.
Pileći mali bataci na tiganju
Prženi pileći mali bataci su odličan recept koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Da biste to uradili, pospite batake biberom i solju. Pripremite poh masu od jaja, brašna, malo soli i piva, mešajući do guste smese. Zatim umočite pileće male batake u gotovu smesu za pohovanje i propržite ih u tiganju. Možete ukrasiti krompirom ili salatom.
Pogledajte još ukusnih predloga za:
Komentari