Bonapeti.rs»Saveti»Kako pravilno seći paradajz?

Kako pravilno seći paradajz?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45166
Kako pravilno seći paradajz?

Sečenje paradajza je isto kao sečenje krompira, zar ne? Mislite da nije bitno kako sečete paradajz? Razmislite ponovo!

Ako samo sečete paradajz da biste ga skuvali u jelo, način na koji ga sečete nije toliko bitan, sve dok na kraju dobijete komade veličine koju želite.

Ali ako sečete paradajz da ga poslužite svežeg, važno je kako ćete ga seći.

Izbor noža, takođe je važan! U slučaju da nemate obične noževe oštre kao žilet, najbolje je da se držite nazubljenog noža. Bilo koji nazubljeni nož kao što je nož za hleb ili čak nož za šnicle su dobar izbor.

Evo tri najčešća načina za sečenje svežeg paradajza:

- Želite savršene kriške za paradajz salatu ili hamburger? Rezanje kolutova je ključno u tom slučaju. Isecite malu krišku paradajza paralelno sa drškom i vrhom paradajza, da biste odsekli ovaj deo. Nastavite da pravite paralelne rezove, da biste formirali kolutove. Koliko želite da vaši kolutovi budu debeli zavisi od vas;

- Drugi način sečenja je isti kao i sečenje jabuke ili pomorandže. Stavite deo gde je bila drška paradajza prema gore na dasku za sečenje i uklonite sve zelene delove drške. Sewcite pravo na mestu gde je bila drška do dna paradajza i prepolovite ga.

Ponovo prepolovite svaku polovinu kroz dršku paradajza tako da sada imate četiri jednaka komada.

U zavisnosti od veličine vašeg paradajza ili koliko polumeseca želite, isecite svaku četvrtinu na dva ili više komada, uvek pazeći da počnete da sečete deo gde je bila drška.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, dolaze naši mali prijatelji - čeri paradajz. Obično se seku na pola ili na četvrtine. Bilo da ih sečete na pola ili na četvrtine, uvek isecite od kraja drške do dna paradajza tako da komadi budu jednaki.

Lako pretvorite nasečeni paradajz u ukusnu salatu od paradajza, koristite ga za pice i zapečena jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni