bonapeti.rs»Saveti»Koji deo svinje je najbolji za roštilj?

Koji deo svinje je najbolji za roštilj?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4513369
Koji deo svinje je najbolji za roštilj?

Kada je u pitanju priprema mesa na roštilju, verovatno mislite da su najbolji komadi mesa za pečenje pileća prsa i šnicla od svinjetine.

Iako su ovo najpopularniji delovi mesa, iznenađujuće, postoje i drugi komadi mesa koji su sasvim prikladni za vaš roštilj.

Najbolja svinjetina za roštilj su masniji komadi svinje. Na roštilj možete baciti svinjski vrat, svinjsku plećku, svinjska rebra, slaninu, svinjski paumflek, prethodno dobro marinirane.

Drpana svinjetina je prilično popularna i sa dobrim razlogom – ukusna je. Ono što vam je potrebno da napravite dobru svinjetinu je da dobijete odgovarajuću količinu masti u mesu kako bi se ona rastopila i da bi se kasnije lepo kidala (drpala). kada se sporo peče na roštilju ili američkom roštilju.

Ovaj komad svinjetine je zapravo uzet sa svinjske plećke. Uklanjanje kože i ostavljanje kosti čini ga savršenim za pravljenje prave gozbe od svinjetine. Kvalitetan roštilj sos, domaća salata čine ga rajskim ukusom!

Klasika za roštilj ili barbekju su svinjska rebra. Postoje različiti rezovi svinjskih rebara koji se razlikuju po veličini. Odlična su za roštilj ili barbekju, ali zahtevaju malo drugačije metode kuvanja. Mogu se brzo kuvati na roštilju ili na barbekjuu i imaće odličan ukus, ali ako želite nešto zaista posebno, kuvajte ih polako.

Sat-dva na roštilju ili barbekjuu, prethodno marinirana u sosu pa umotana u foliju. Jednostavno će se istopiti u ustima.

Možete čak i peći svinjske uši, ali prvo ih morate skuvati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji