Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih užitaka od testa je mirisan, mekan i topi se u ustima.
Međutim, to nije slučaj sa ostacima pice od sinoć. Nakon što odstoji nekoliko sati, gubi svoj prvobitni ukusan izgled i mora se ponovo zagrejati. Kako podgrejati picu da bi bila jednako ukusna?
Na ovo pitanje odgovorili su kuvari iz picerije u Bruklinu. Prema njihovim rečima, mnogi ljudi koriste mikrotalasnu pećnicu za podgrevanje pice, ali ovo je pogrešan pristup jer nakon nekoliko minuta u aparatu testo izgleda mokro i ima čudan ukus.
Takođe bi bilo pogrešno vratiti sinoćnu picu u rernu, jer će se na taj način testo osušiti i postati još tvrđe.
Zato iskusni kuvari preporučuju zagrevanje ostataka pice u tiganju. U tu svrhu parče pice se mora staviti u suvi tiganj i peći 2 minuta.
Kuvari tada savetuju da se oko komada ubaci malo vode i tiganj poklopi poklopcem i skloni sa ringle. Picu treba ostaviti ispod poklopca jedan minut i tada je spremna za jelo.
Rezultat je hrskava kora, meko jezgro i savršeno istopljeni kačkavalj!
Komentari