Bonapeti.rs»Saveti»Šta je rerna sa pirolizom?

Šta je rerna sa pirolizom?

Šta je rerna sa pirolizom?

Sve domaćice znaju da treba da rernu čiste redovno, ali na tržištu postoje samočisteći uređaji za kuvanje, tačnije rerne sa pirolizom. Ova vrsta funkcije omogućava da se rerna očisti bez mnogo napora i da sve kapi masti i ostaci pečene hrane padaju sa zidova.

Sama reč piroliza znači sagorevanje. Sva prljavština "sagori" u pećnici na temperaturi od skoro 500 stepeni. Samo sagorevanje proizvodi veoma oštar miris gorenja. Da ne bi smrdelo po celom domu, proizvođači ovakvih peći su postavili filtere za hvatanje, koji mogu da izdrže visoke temperature. To znači da ove filtere nije potrebno menjati.

Prednosti i mane reren sa pirolizom

– Na cenu nesumnjivo utiče i činjenica da takve peći imaju funkciju pirolitičkog čišćenja. Ovo je povezano i sa potrebom za kvalitetnom toplotnom izolacijom kako bi rerna mogla da izdrži temperaturu od 500 stepeni.

- Postoji još jedan nedostatak rerne sa pirolizom. Da bi se ova rerna očistila sama, mora biti uključena na punu snagu, što povećava troškove električne energije;

- Prednosti rerne sa pirolizom kriju i neke nedostatke. Piroliza omogućava da se svi unutrašnji delovi čiste do veoma visokog kvaliteta i da se lakše i kvalitetnije izbore sa masnoćom i prljavštinom od izgorelog jela do kojih je teško doći.

Čišćenje rerne sa pirolizom

- Sve se uklanja iz rerne, čak i rešetke, koje se moraju prati ručno ili u mašini za pranje sudova.

- Rerna se uključi u režimu čišćenja, a vrata aparata moraju biti zatvorena.

U uvek dobro očišćenoj rerni uvek možete da pripremite ukusna pečena jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji