bonapeti.rs»Saveti»Kakvo meso treba jesti kod hemoroida?

Kakvo meso treba jesti kod hemoroida?

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
88204271
Kakvo meso treba jesti kod hemoroida?

Hemoroidi su jedan od najčešćih zdravstvenih problema savremenog čoveka. Razlog za pojavu hemoroida su najčešće hroničan zatvor, suviše statičan način života, greške u režimu ishrane - previše slana ili začinjena hrana, zloupotreba alkohola.

Režim ishrane je veoma važan kod pojave hemoroida, da se stanje ne bi komplikovalo. Simptomi hemoroida najčešće su bol i svrab u anusu, kao i peckanje. Bol se pojačava pri vršenju nužde, hodanju ili dok sedite. Moguće je da se tokom defekacije primeti i krv.

Kako da se hranimo pri pojavi hemoroida? Kakvo meso možemo da jedemo kada se pojavi ovaj problem? Treba piti mnogo vode, da se izbegavaju slatkiši i peciva, i da se koristi što više voća i povrća. Cela zrna žitarica su takođe veoma korisna.

Meso, koje ljudi sa hemoroidima mogu da konzumiraju treba da ima više žilica - to je u suštini njegovo vezivno tkivo. Mogu da se konzumiraju sve vrste mesa, ali je najbolje da bude pripremljeno kuvanjem ili dinstanjem, zato što prženje može da komplikuje stanje. Dimljena mesa i iznutrice treba izbegavati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji