Bonapeti.rs»Saveti»Kako limun deluje na krvni pritisak?

Kako limun deluje na krvni pritisak?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako limun deluje na krvni pritisak?

Limun je jedno od najkorisnijeg citrusnog voća, koje je neverovatan izvor vitamina C. Što se tiče krvnog pritiska, limun takođe ima korisno delovanje. Ovi citrusi sadrže velike količine kalijuma, koji reguliše tečnosti u orgamizmu, i magnezijuma, koji opušta arterije. Flavonoidi u limunu jačaju krvne sudove.

Iz svega navedenog vidi se da limun snižava visok krvni pritisak. Još više - sok od limuna podseća na delovanje nekih lekova protiv visokog krvnog pritiska. Limun pomaže izbacivanje viška tečnosti iz organizma, što smanjuje pritisak i pomaže protiv otoka.

Jedan od boljih načina za unos limuna je kada iscedite njegov sok u čaši mlake vose, i pijete ga ujutru, pre obroka. Redovno konzumiranje limuna smanjuje rizik od srčane insuficijencije i problema, koji nastaju usled povišenog krvnog pritiska.

Odlična antioksinantska svojstva limuna neutrališu delovanje slobodnih radikala, koji su osnovan vinovnik za probleme sa krvnim sudovima. Uzimajte redovno limun kako za prevenciju visokog krvnog pritiska, tako i kod već postojećeg problema.

Osim u toploj vodi, možete ga konzumirati i direktno, sa medom, ili isceđen u čajevima. Po želji možete da napravite i jedno odlično lekovito sredstvo: ispasirajte kore od 4 limuna, promešajte ih sa 300 g meda i 400 g belog luka, zatvorite u posudi da stoji 25 dana. Nakon toga uzimajte po jednu supenu kašiku smese, pomešanu sa kiselim mlekom i malo cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji