Masline spadaju u grupu najukusnijih i najkorisnijih plodova i u sebi nose mnogobrojne benefite za naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje maslina omogućava našem organizmu snabdevanje monozasićenim masnim kiselinama iz grupe omega-6 i omega-9.
Nekoliko maslina dnevno i vaš organizam biće snabdeven dovoljnom porcijom vitamina A, vitamina B i vitamina D.
Ali, ponekad, masline koje smo kupili u prodavnici previše su slane za naš ukus. Ovo nije razlog da se žalite ili da ih izbacite, jer je proces izvlačenja soli iz maslina veoma jednostavan posao.
Tajna u uspešnom izvlačenju soli iz maslina krije se u tome da ih prethodno izbušite iglom ili viljuškom. Nakon toga ih stavite u odgovarajuću posudu i prelijte ih vrelom vodom. Ostavite ih da odstoje preko noći u vodi i sutradan ih probajte.
U slučaju da se masline nisu dovoljno odsolile, proceduru možete ponoviti.
Nakon odsoljavanja maslina, možete ih čuvati u tegli u frižideru, prelivene maslinovim uljem. Po želji, možete dodati začine po vašem ukusu iili da sa maslinama pripremite pileće belo meso sa paradajz sosom i maslinama.
Komentari