Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako popraviti presoljene masline?

Kako popraviti presoljene masline?

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
255
Masline

So je nezamenjiv proizvod na našoj trpezi. Slanik je uvek prisutan za svakim stolom. Mnogi od nas imaju naviku da posežu za njim i pre nego što probaju jelo. Međutim, kao što znamo preterana upotreba soli dovodi do brojnih problema i bolesti. Stoga, moramo ograničiti unos iz svakog pojedinačnog izvora.

Preporuke za ishranu sa malo soli imaju male šanse za uspeh sve dok se odričemo samo „vidljive“ kuhinjske soli. Na ovaj način se propušta najvažniji izvor – industrijski proizvedeni i gotovi prehrambeni proizvodi.

U stvari, samo minimalni deo utrošene količine kuhinjske soli dolazi iz slanika, dok se 80% dnevnog unosa soli „skriva” u gotovim prehrambenim proizvodima.

Masline su nosioci velike količine soli. Spadaju u grupu namirnica koje sadrže izuzetno veliku količinu ovog začina. A desalinizacija je lak i praktičan način ne samo da ih se ne odreknete, već i da značajno ne povećate potrošnju soli. Postoji univerzalna opcija za odsoljavanje maslina.

Da se ​masline kojima ste smanjili količinu soli ne osuše, probušite ih viljuškom na 2-3 mesta. Stavite ih u posudu i pokrijte ih vrelom vodom. Ostave se da odstoje preko noći i gotove su.

Neki ljudi više vole da nakon ovog procesa čuvaju masline u tegli ili posudi sa poklopcem koja je napunjena vodom u frižideru.

Marinada za masline

Ako masline imaju visok sadržaj natrijuma i previše su slane, nakon odsoljavanja, prelijte ih maslinovim uljem ili uljem i čuvajte u frižideru.

Ulje i maslinovo ulje iz maslina mogu se koristiti više puta nakon toga, za sledeće doze. Osim toga, masnoća je predivno začinjena maslinama i može se koristiti u salatama.

Za dobro skladištenje maslina može se pripremiti i marinada, koja omogućava da se konzumiraju mesecima.

Marinada za masline

Proizvodi: 1 tegla maslina (250 g), 1 kašika suvog bosiljka, 2 kašike jabukovog sirćeta, 4 kašike maslinovog ulja.

Nakon procesa desalinizacije, masline se ocede od tečnosti. U posudu u kojoj će se čuvati redom sipajte bosiljak, sirće i maslinovo ulje. Poklopac se postavlja i čvrsto zašrafi.

Snažno mućkajte oko 20 sekundi dok se bosiljak ne obloži, a sirće i maslinovo ulje dobro izmešaju. Masline se čuvaju u marinadi dok se potpuno ne pojedu.

Takođe pogledajte kako se konzerviraju masline, kako se pohuju masline i kako možete napraviti masline u salamuri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni