Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kako da izvučemo so iz sira?Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet.
Upotreba slane hrane je kontraindikovana...
15. maj
Pasta od maslina iz teglePasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom.
Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
22. sep.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Kako...
28. januar
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
01. nov.
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneDa biste povećali absorpciju masnorastvorivih vitamina kao što je beta-karoten, jedite povrće sa malo maslaca.
Van sezone svežeg voća i povrća dobro je da se snabdemo zamrznutim proizvodima....
28. mart
Šarena soŠarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
19. maj
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Domaća šarena soRezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
11. jul
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Za razliku od takozvanih vodenih maslina, sušene masline se obično služe bez prethodnog mariniranja....
21. april
Da napravimo masline u salamuriSalamura za masline II vrsta
Potrebni sastojci: masline, voda, morska so
Način pripreme:
Rasecite svaku maslinu i stavite u dovoljno duboku posudu, nakon toga prlijte samo hladnom vodom....
21. januar
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateNagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo.
Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...
26. avgust
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Svi znaju da je jedna od najkorisnijih prirodnih namirnica plod drveta masline - maslina. Osim što su ukusne, masline nose mnogo korisnih hranljivih materija za telo....
06. nov.
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Kako se pravi šarena soŠarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Recepti po kojima...
03. jun
Masline za zimuDva puta dnevno deset dana menjati hladnu vodu, da izgubi gorčinu.
Masline odgorčene stavljati u kese, pa u zamrzivač i vaditi po potrebi.
Izvađene iz zamrzivača posoliti, ostaviti da se odmrznu i otpuste vodu....
03. feb.
Masline u salamuriTreba mnogo pažljivo da očistite masline od svih drški, listova i tako dalje. Za spremanje salamure vam je potrebna krupna morska so, a odnos vode i soli da bude oko 80-100 g soli na litar vode....
05. okt.
Salata od maslina i sitnog siraUmešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
27. dec.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
Kako da sačuvamo masline?Načini čuvanja maslina se razlikuju od toga da li su masline sveže, tek ubrane od drveta ili su u pitanju već obrađene masline iz prodavnice....
20. feb.