Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da izvučemo so iz sira?Kako da izvučemo so iz sira?
15. maj
Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet. Upotreba slane hrane je kontraindikovana...
Pasta od maslina iz teglePasta od maslina iz tegle
22. sep.
Pasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Svaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite. Kako...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneU ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hrane
28. mart
Da biste povećali absorpciju masnorastvorivih vitamina kao što je beta-karoten, jedite povrće sa malo maslaca. Van sezone svežeg voća i povrća dobro je da se snabdemo zamrznutim proizvodima....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Za razliku od takozvanih vodenih maslina, sušene masline se obično služe bez prethodnog mariniranja....
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuri
21. januar
Salamura za masline II vrsta Potrebni sastojci: masline, voda, morska so Način pripreme: Rasecite svaku maslinu i stavite u dovoljno duboku posudu, nakon toga prlijte samo hladnom vodom....
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateEvo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavate
26. avgust
Nagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo. Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Da li je korisna preterana konzumacija maslina?
06. nov.
Svi znaju da je jedna od najkorisnijih prirodnih namirnica plod drveta masline - maslina. Osim što su ukusne, masline nose mnogo korisnih hranljivih materija za telo....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju. Recepti po kojima...
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Dva puta dnevno deset dana menjati hladnu vodu, da izgubi gorčinu. Masline odgorčene stavljati u kese, pa u zamrzivač i vaditi po potrebi. Izvađene iz zamrzivača posoliti, ostaviti da se odmrznu i otpuste vodu....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Treba mnogo pažljivo da očistite masline od svih drški, listova i tako dalje. Za spremanje salamure vam je potrebna krupna morska so, a odnos vode i soli da bude oko 80-100 g soli na litar vode....
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
MaslineMasline
01. mart
masline, punjene Pimentom - ove masline se gaje vekovima u Grčkoj....
Kako da sačuvamo masline?Kako da sačuvamo masline?
20. feb.
Načini čuvanja maslina se razlikuju od toga da li su masline sveže, tek ubrane od drveta ili su u pitanju već obrađene masline iz prodavnice....