Koju hranu da jedemo kod pojave kiseline u želucu?

Koju hranu da jedemo kod pojave kiseline u želucu?
Fotografije: bonapeti.rs

Pojava kiseline u želucu je neprijatan problem koji pogađa sve više ljudi. Razlozi za to mogu varirati, a simptomi variraju - od blagih i kratkotrajnih, do onih koji su jaki i traju više od sat vremena. Ali šta možemo učiniti da brže olakšamo naše stanje?

Ljudi najčešće uzimaju antiacide. To su lekovi koji pomažu u smanjenju kiselosti želudačnih sokova i na taj način štite sluzokožu od iritacije. Još jedan vrlo korisno sredstvo za kiselinu u želucu je banana. U njima ima puno kalijuma, koji takođe pomaže u smanjivanju kiselosti. Možete popiti i hladno mleko - bogato je kalcijumom, koji ne samo da štiti odkiselina, već i smanjuje efekat izvan želudca.

Sok od sirovog crvenog krompira ublažava simptome. Uzima se 4-5 puta dnevno, uz svaki obrok. Takođe pomaže i sok od svežeg kupusa. Pola sata pre obroka možete uzeti kašiku čistog maslinovog ulja koje dobro funkcioniše na zaštiti sluzokože.

Konzumirajte lagane obroke bez prženih i teških jela. Smanjite ili potpuno isključite kafu, jake i ljute začine, ljutu hranu, alkohol. Slana hrana nije korisna. Jedite laganu hranu koja se dinsta ili kuva, dobro žvaćite i pijte puno vode.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji