Da li se med i đumbir uzimaju na prazan stomak?

Da li se med i đumbir uzimaju na prazan stomak?
Fotografije: bonapeti.rs

Med sa đumbirom je, bez sumnje, među najkorisnijim prirodnim proizvodima, kojima se pripisuju maltene čarobna svojstva. Kako bi sebi napravili ovu smesu, treba da narendate 2 korena đumbira i da ih promešate sa oko 500 g dobrog domaćeg meda. Dobro promešajte i smesu čuvajte u frižideru. Ali, kako da uzimate ovu smesu - za vreme obroka ili na prazan stomak?

Prvo uzimanje ovog eliksira može biti ujutru na prazan stomak - ovako će vam start dana biti prepun korisnom stvarima, koje će bukvalno napuniti telo korisnim jedinjenjima. Sledeća tri prijema treba rasporediti na ravne intervale tokom dana - tri puta, po jednu kašiku, pre jela. Ukus smese je veoma topao, slatko-ljut i idealan za hladne zimske mesece.

Pored toga što čuva od prehlada i gripa, ovoj smesi se pripisuju i antikancerogena svojstva. Smatra se da đumbir ubija ćelije raka, da održava imuni sistem, vraća snagu i povećava izdržljivost organizma.

Smesa normalizuje nivo holesterola, ima dobro protivupalno dejstvo. Upravo zbog toga, zamenite jutarnju kafu kašikom meda sa đumbirom i osetićete blagotvorno dejstvo samo nakon nekoliko dana.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji