Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zdravo telo uz maslinovo ulje i med na prazan stomak

Zdravo telo uz maslinovo ulje i med na prazan stomak

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1501
Med

Eliksir mladosti, tajna dugog života, recept za večno zdravlje itd. - to su sve odrednice za jedan sasvim prost, ali veoma efikasan recept čiji je osnovni sastojak med.

Recept sadrži još limunov sok i maslinovo ulje. Evo šta vam je potrebno kako biste ga napravili - tačna količina sastojaka je po 100 g meda i limunovog soka i 50 ml maslinovog ulja.

Sve se to pomeša u čaši i promeša se, dok se smesa ne objedini. Ova smesa prijatnog ukusa se uzima svako jutro na prazan stomak - možete uzimati jednu kašičicu svaki dan. Kada se smesa potroši, pripremite novu.

Zašto je uopšte potrebno da je pripremate - Za šta tačno pomaže? Na prvom mestu, nakon nekoliko dana konzumiranja ove smese primetićete da izgledate znatno svežije kada se probudite.

Lek od meda, limuna i maslinovog ulja će pospešiti varenje i pomoći će organizmu da izbaci toksine. To će naravno dobro da se odrazi na kožu - ona će se iščistiti, ten će postati ujendačeniji.

Zahvaljujući ovim korisnim sastojcima, koji se nalaze u ove tri namirnice, vaš imuni sistem biće jači i biće vam lakše tokom zime.

Masllinovo ulje

Maslinovo ulje pomaže u detoksikaciji jetre, uspešno čisti žučne puteve, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta, što su pokazale brojne studije. Sa druge strane, ono može biti korisno kod srčanih oboljenja, osim toga poznato je da sprečava razvoj Alchajmerove bolesti.

Za limunov sok teško da se može reći išta novo i drugačije. Svakom je poznato da limun sadrži mnogo vitamina C, što ga čini izuzetno pogodniom posebno za ovo doba godine.

Uskoro će se pojaviti talas gripe, a vaš imuni sistem će biti spremniji ukoliko ga budete ojačali ovim domaćim lekom.

Med, takođe sadržan u receptu, isto je veoma bogat vitaminima - sadrži vitamine gupe B, dosta vitamina E, K i poslednji, ali ne najmanje važan vitamin C.

Pčelinji med je među proizvodima koji najlakše i najbrže mogu pomoći organizmu nakon duže bolesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest