Ako puževe dobro operete i skuvate, nema nikakve opasnosti od njihovog jela. U mnogim zemljama oni su delikates i sa različitim začinima mogu da budu veoma ukusni.
Meso puževa je izuzetno ukusno i korisno. Ono ima visok sadržaj proteina i vema niske nivoe masti i ugljenih hidrata. U 100 g pečenih ili skuvanih puževa ima jedna 136 kcal, 19,55 g proteina, 4,77 g masnoća i 2,43 g ugljenih hidrata.
Zbog toga, ne propustite da pripremite aromatičnu janiju od puževa ili Meze od punjenih puževa.
Puževi, ne samo da nisu štetni, već su i veoma korisni. Pored nespornih kulinarskih kvaliteta (ipak se oni u Francuskoj smatraju delikatesom), njihova sluz ima mnogo upotrebnih karakteristika u lekovima, koje naučnici nastavljaju da istražuju.
Ne konzumirajte i ne dirajte puževe samo ako imate dokazanu alergiju na njih.
Komentari