Šta da jedemo kod pojave ekcema?

Šta da jedemo kod pojave ekcema?

Ekcem predstavlja upalu kože, a za njegovu pojavu mogu biti odgovorni različiti uzroci. Kod pojave ekcema dobro je da se uzimaju namirnice koje sprečavaju upalne procese i pomažu kod bržeg oporavka kože obuhvaćene ekcemom.

U te namirnice spadaju avokado,laneno seme, orasi, losos. Ove namirnice sadrže nadaleko čuvene omega-3-masne kiseline, koje izuzetno deluju na kožu, ali i na celokupni organizam. Razume se da ove namirnice nisu jedine koje sadrže korisne sastojke. Jedite više belog luka, žuto voće i zeleno lisnato povrće.

Kako bi se oslobodili neprijatnog osećaja, pijte više čaja od koprive, lavande, majčine dušice i matičnjaka. Ako niste ljubitelj čajeva, jednostavno pijte više vode i sveže ceđenih sokova. Na taj način ćete hidrirati kožu iznutra. Obratite pažnju I na još neke stvari. Prema tvrdnjama nekih naučnika ekcemi na koži mogu da se pojave i kod netrpeljivosti prema nekim namirnicama.

Upravo iz tog razloga, pokušajte da ograničite ili izgegavajte konzumiranje mleka, sira i kačkavalja na najmanje mesec dana. U tom periodu pratite reakcije organizma I vaše kože. Ako primetite pozitivne promene, u narednom periodu mleko zamenite sa napicima od orašastih plodova, a sir i kačkavalj sa njihovim zamenama na bazi soje. Pazite i na čokoladu i teške i masne supe i bujone od mesa.

Pronađite način da osigurate unos namirnica od poznatih malih proizvođača. Ovo će vam garantovati blagotvorno delovanje, ne samo na izgled vaše kože, već će uticati pozitivno i na vaš imuni sistem.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji