Bonapeti.rs»Saveti»Da li treba pirinač potapati u vodi?

Da li treba pirinač potapati u vodi?

Da li treba pirinač potapati u vodi?

Većina kuvara sprema pirinač na pogrešan način. Sa pirinčem se spremaju kako slana jela, tako i deserti.

Postoje različite vrste pirinča i vreme kuvanja je različito. Kada kuvate pirinač, obavezno čitajte uputstvo na pakovanju. Tamo proizvođač piše kako da se spremi i koliko dugo treba da se kuva.

Kada se kuva pirinač, bilo bi dobro da se izmeri čašom. Na primer za jednog čoveka standardna porcija je 65 g sirovog pirinča. Braon pirinač se lakše kuva od belog. Ako ste kuvar početnik, počnite sa braon pirinčem - tako nećete pogrešiti i pirinač se neće slepiti.

Beli pirinač se češće lepi, zato što sadrži više skroba. Bilo da je beo ili smeđ, pirinač se prvo opere i potopi u vodu na 30 minuta. Pazi se da odnos vode i pirinča bude 3:1 u korist vode.

Nezavisno od toga koje marke je pirinač se, kada je prethodno potopljen u vodi, kuva znatno brže. Dobro bi bilo da se posle ta voda ne baca, jer se tamo nalaze sve hranljive materija. Biće šteta ako se prospe.

Braon pirinač kada se namoči kuva se 40 minuta, a beli - otprilike 25-30 minuta.

Kada je gotov, skida se sa ringle, poklopi se i ostavi se tako poklopljen 10-15 minuta.

Možete ostaviti pirinač potopljen u vodi u toku noći, tako će se lakše skuvati.

Što se tiče vode, da li da se prospe ili ostavi - vi odlučujete, jer su danas sve kulture prskane čime sve ne i tako kroz natapanje vi izbacujete otrove.

Najodgovarajući začini za pirinač su biber, šafran, kari, kurkuma, origano, peršun, bosiljak, cimet, suvo grožđe i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni